Natuurlijke shampoo van EOL... Uitleg!

Natuurlijke shampoo van EOL... Uitleg!

Een beetje ... wat moet er gezegt worden ... Veel uitleg om zo transparant mogelijk te zijn in vergelijking met de productiemethode van onze shampoos!
Omdat we bij EOL niets te verbergen hebben ... nou ja, een klein beetje van onze productieprocessen, maar in termen van de producten die we gebruiken helemaal niet ... Hier zijn ze dan!
De lijst met componenten hieronder vertegenwoordigen de actieve ingrediënten in onze 3 EOL-shampoos. Elke shampoo heeft zijn specificiteiten dit in verband met planten of andere extracten om iedereshampoo zijn eigen identiteit te geven (zoete amandel, aloë vera, planten, plantaardige oliën, enz.).

Dit zijn de verklaringen van de ingredienten:

1. Coco glucoside: is een oppervlakteactieve stof van uitstekende kwaliteit, het is zacht voor de huid en heeft ook de eigenschap om het kammen te vergemakkelijken. Een oppervlakteactieve stof is een ingrediënt dat de druk van de oppervlakte vermindert en een uniforme verdeling van het product bevordert tijdens het gebruik. Het is een vulstof, een reinigende stof en men vindt het terug in de cosmetica zoals in shampoos, bad- en doucheproducten en eveneens in huishoudelijke schoonmaakproducten, wasmiddelen
2. Decyl Glucoside: is een milde, niet-ionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in cosmetische formules, waaronder babyshampoo en in producten voor mensen met een gevoelige huid en die is goedgekeurd door Ecocert en daarom geschikt is voor producten met het label ORGANIC. Het komt uit maïssuiker en kokosolie. Het wordt gebruikt in schuimende reinigingsmiddelen en heeft het voordeel dat het zacht is en de huid niet uitdroogt. Decyl glucoside produceert een overvloedig en stabiel schuim dat perfect is voor bijvoorbeeld douchegels.
3. Capryl glucoside: is een plantaardige oppervlakteactieve stof afgeleid van kokosolie, het is een van de mildste reinigingsmiddelen in natuurlijke cosmetica. Het maakt niet veel schuim, wat verklaart waarom het wordt aangevuld met andere oppervlakteactieve stoffen. Het is ook een zeer goede natuurlijke oplosser om actieve ingrediënten in een wasformule te kunnen introduceren. Het heeft het voordeel dat het zeer zacht is voor de huid en niet irriterend is, in tegenstelling tot synthetische equivalenten.
4. Glyceryloleaat: wordt verkregen uit oliën en vetten van natuurlijke oorsprong. Het is een vetzuurester met verzachtende eigenschappen. Reden waarom het wordt gebruikt als stabilisatiemiddel in olie / water type emulsies. Het is ook geautoriseerd in biologische producten.
5. Xanthaangom: is samengesteld uit polymeren van natuurlijke suikers geproduceerd door biotechnologie, en is dus van natuurlijke oorsprong. Het wordt geproduceerd door fermentatie van suikerbieten, riet of maïssuiker. Xanthaangom is gegarandeerd GGO-vrij en natuurlijk geproduceerd zonder het gebruik van GGO's. Het is door Ecocert goedgekeurd bij de formulering van gecertificeerde biologische cosmetica
6. Sodium & Disodium Cocoyl: is een vloeibare maar licht viskeuze oppervlakteactieve stof, licht tot geelachtig van kleur. Deze zeer milde oppervlakteactieve stof is afgeleid van de vetzuren in kokosolie. Het is een aminozuur dat zeer veel voorkomt in het structurele eiwit (collageen) van de menselijke huid. Het produceert een geconcentreerd, elastisch schuim en vermindert irritatie. Het heeft ook een uitstekende veiligheid en biologische afbreekbaarheid. Het laat de huid heel zacht en fris achter en is daarom een uitstekende keuze in formuleringen van huid- of haarreinigers die het soepeler en zijdezacht maakt en vooral gemakkelijk te ontwarren.
7. Glycerine: Het is vooral vanwege de hydraterende en verzachtende eigenschappen dat het wordt gebruikt in onze verzorgingsproducten. Het wordt ook gebruikt om het hydraterende vermogen ter hoogte van de opperhuid te verlengen. Het wordt ook gebruikt vanwege de geurloze eigenschappen. Het zou in mindere mate gebruikt worden als antisepticum. Het heeft namelijk een bacteriedodende werking door uitdroging van bacteriën en draagt zo bij aan het verminderen van het gebruik van conserveringsmiddelen. Het wordt nog steeds geaccepteerd door Ecocert in de formulering van gecertificeerde biologische cosmetica.
8. Natriumbenzoaat: komt voor het eerst uit benzoëhars, maar we weten het ook in andere planten te vinden, bijvoorbeeld in honing. Het zout, natriumbenzoaat, is oplosbaar en ook geschikt als conserveermiddel voor cosmetische producten. Ze remmen de groei van gisten en schimmels en hebben ook een licht antimicrobieel effect.
9. Kaliumsorbaat: is het kaliumzout van sorbinezuur en wordt vaak gebruikt als conserveermiddel in cosmetische producten. Het wordt door iedereen als veilig beschouwd omdat het in het menselijk lichaam wordt omgezet in water en CO2. Het beschermt producten daarom zeer goed tegen shampoo schimmels en is volkomen veilig voor de huid.
10. Tocoferol: deze term omvat verschillende derivaten van vitamine E. Het werkt als een krachtige antioxidant, die cellen beschermt. Het komt ook, in min of meer grote hoeveelheden, voor in plantaardige oliën en biedt dus de beste bescherming tegen oxidatie daarvan. Bovendien fixeert tocoferol de hydratatie in het stratum corneum. Het vernieuwt cellen, is ontstekingsremmend en vermindert huidbeschadiging door UV-straling. Zelfs in grote hoeveelheden is tocoferol niet irriterend en wordt het zeer goed door de huid verdragen.
11. Melkzuur: Melkzuur, ook wel bekend als 2-hydroxypropionzuur, is een bevochtiger en een bestanddeel van de hydrolipidenfilm (zuurmantel) van de huid: het reguleert dus de fysiologische pH en de bacteriële kolonisatie van de huid. Het wordt verkregen via een fermentatieproces van suiker in Lactobacillus-bacteriën, of synthetisch geproduceerd.
In cosmetica reguleert melkzuur het stratum corneum van de opperhuid, door interactie met keratine, en heeft het een licht peelingeffect: het stratum corneum is dus dunner en flexibeler, wat wenselijk is in het geval van een onzuivere huid, acne, psoriasis en keratinisatiestoornissen. Bovendien werkt melkzuur als bevochtiger en regulator van de pH, waardoor het de groei van andere huidvreemde micro-organismen kan remmen.
Mogelijke allergenen: Limonene - Linalool - Citronellol
Bron: cf Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. editie 2012
Haut de la page